De necrezut! Încă un incendiu la un spital din România! Două persoane au murit, iar alți 18 pacienți infectați cu Covid au fost evacuați de la o unitate medicală de boli infecțioase

Publicitate

Încă o dată s-a văzut cât de depășită este România în domeniul sanitar! În această dimineață un incendiu a izbucnit într-o secție ATI, suport Covid, la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Două persoane au murit și alți 18 pacienți infectați cu Covid au fost evacuați la UPU Ploiești.

Totodată, o asistentă a suferit arsuri pe aproximativ 40 la sută din suprafața corpului, fiind transferată la Spitalul Floreasca din București. La scurt timp după izbucnirea incendiului a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție.

Cei doi pacienți morți erau ambii bărbați, în vârstă de 75, respectiv 75 de ani. Ei erau singurii pacienți din salon. Alarma s-a declanșat în jurul orei 04.15, iar incendiul s-a declanșat la parterul unității medicale. Raed Arafat, șeful DSU a ajuns la Ploiești și a coordonat intervenția.

La locul evenimentului au fost mobilizate 6 autospeciale de stingere, 1 descarcerare și 20 de ambulanțe SMURD, SAJ și autospeciale pentru transport victime multiple.

Acesta a reprezentat al 13-lea incendiu de acest fel din acest an.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!