De luni, toate școlile și grădinițele vor putea funcționa cu prezență fizică. Anunțul făcut de ministrul Educației

Publicitate

O dată cu începutul semestrului al doilea, școlile și grădinițele vor putea funcționa cu prezență fizică. Ministrul Educației a transmis că ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății privind strategia de funcționare a școlilor a fost semnat și va fi publicat vineri în Monitorul Oficial.

”Ne-am decuplat atât de la incidența infectărilor, cât și de la rata de vaccinare a personalului din învățământ. Parametrul rata de vaccinare a personalului din învățământ, introdus în data de 15 noiembrie 2021, consider că a fost o motivație puternică pentru ca în prezent personalul din învățământ să fie cea mai numeroasă, în valoare absolută, categorie socio-profesională vaccinată, mult peste 70%”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, unitățile de învățământ vor funcționa în funcție de gradul de încărcare a mediului spitalicesc.

Pragul este de 75%, un prag care nu este atins în niciunul dintre județele României în prezent, deci din perspectiva educației, toate școlile și toate grădinițele din țară vor putea să funcționeze cu prezență fizică”, a mai explicat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a  precizat că o schimbare importantă este cea care privește suspendarea cursurilor la nivelul unei clase.

”Cea de-a doua schimbare este a suspendării activității cu prezență fizică în fiecare clasă din școală sau în fiecare grupă din grădiniță atunci când sunt 3 cazuri de infectare în 7 zile consecutiv. Se păstrează regula intrării în online a întregii școli atunci când cel puțin jumătate din numărul de clase au activitatea fizică suspendată”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Suspendarea activităților fizice în clasă se face prin decizia Consiliului de Administrație al școlii, iar suspendarea la nivelul întregii unități prin decizie a CJSU.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!