De la redeschiderea școlilor, 809 elevi si 638 personal confirmați cu COVID. Luni se anunță când va demara vaccinarea cu prioritate a cadrelor didactice

Publicitate

Ultimele date publicate de Ministerul Educației (la data de 19 februarie) arată că numărul total de cazuri de COVID-19, la nivel național, înregistrate în unități de învățământ, în perioada 8 – 19 februarie 2021 (ora 18:00) este de 1447, astfel: 809 elevi si 638 personal din învățământ.

Totodată, la nivel național, 730 de clase au sau au avut activitatea suspendată în perioada 8 – 19 februarie și au funcționat în scenariul online (roșu).

Ministerul Educaţiei informează că este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învăţământ să demareze chiar în săptămâna care vine, o decizie în acest sens urmând a se lua luni, 22 februarie.

Pentru programare va trebui ca fiecare inspectorat şcolar judeţean şi fiecare universitate să furnizeze cât mai repede către DSP listele nominale cu personalul din învăţământ care doreşte să se vaccineze în aceste centre dedicate (grupat în funcţie de vârstă, sub şi peste 55 ani).

Până în prezent s-au vaccinat 42.000 angajaţi ai sistemului de învăţământ, din care 21.000 au făcut şi rapelul, iar alți 128.817 angajaţi sunt înregistrați în platformă.

Potrivit sursei citate, acest număr nu include personalul din învăţământul superior medical – personal care, deşi este angajat în sistemul de învăţământ, a fost înregistrat la vaccinare în categoria “personal medical”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!