De la idee la implementare! Orașul Găești va avea centură ocolitoare. Au fost scoase la licitație lucrările de construire ale importantului drum

Publicitate

Ziua și vestea bună pentru infrastructura rutieră a județului Dâmbovița! Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat că au fost scoase la licitație lucrările de construire a Centurii orașului Găești, iar termenul până la care pot fi depuse ofertele este 15 aprilie.

Investiția în valoare totală estimată la aproape 85.000.000 de lei este un proiect al actualei administrații județene, singura care a reușit, după zeci de ani, să împlinească un vis de ani al găeștenilor, dar mai ales al investitorilor din zonă.

Consiliul Județean Dâmbovița are asigurată suma de 80.000.000 de lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, diferența urmând a fi asigurată din bugetul administrației județene.

„Proiectul, 100% al Consiliului Județean Dâmbovița de la idee la implementare, prevede realizarea unui drum nou cu o lungime totală de 4,5 km.

În acest fel, vom scoate în afara orașului mii de camioane și, cel mai important, creștem siguranța oamenilor din Găești. Totodată, timpii de transport marfă vor scădea considerabil.

Este un proiect așteptat de toată zona de sud-vest a județului și pe care, iată, l-am adus la doar un pas de execuție!”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Inelul de centură va porni din zona Arctic, teren ce aparține comunei Dragodana, se va intersecta cu DN 7, unde va fi amenajat un sens giratoriu, va traversa, prin Găești, calea ferată București – Pitești – Craiova și drumul județean DJ 401A printr-un pasaj rutier suprateran, va parcurge extravilanul comunei Mogoșani și se va îndrepta către drumul național DN 61 Petrești – Ghimpați, punct care va fi și descărcarea printr-un alt sens giratoriu.

Așadar, vor fi: o bandă pe sens; 3 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere; o intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN7; o intersecție amenajată cu pasaj suprateran peste DJ 401A și CF București – Pitești – Craiova; o intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN 61.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!