De la 1 iunie angajatorii pot majora salariul minim cu 200 de lei! Suma adăugată nu va fi impozitată

4
Publicitate

De la 1 iunie 2022 salariul minim ar putea fi majorat cu 200 de lei, sumă care va fi scutită de la plata impozitului și a contribuțiilor sociale, anunță Ministerul Finanțelor, printr-un proiect de ordonanță emis de instituție. Acest proiect a fost elaborat pentru îndeplinirea măsurii adoptate în cadrul programului guvernamental ”Sprijin pentru România”, ”200 de lei în plus pentru salariul minim (creștere voluntară scutită de taxe)”, scrie ziuadecluj.ro.

În acest context, este propusă neimpozitarea și neincluderea în baza de calcul al contribuțiilor sociale obligatorii a sumei de 200 lei/lună, reprezentând venituri din salarii și asimilate salariilor, pentru creșterea voluntară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut în contractul individual de muncă. Reglementarea regimului fiscal derogatoriu are ca scop combaterea consecinţelor sociale negative cauzate de creșterea prețurilor, scrie sursa citată.

Acestea fiind spuse, de la 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază de la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 2.550 lei lunar, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.750 lei lunar, nu se datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii.

Potrivit acestui proiect anunțat de Ministerul Finanțelor, de această măsură vor beneficia și persoanele nou angajate în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a ordonanței de urgență și până la 31 decembrie 2022, inclusiv, pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri şi alte adaosuri, este de 2.750 de lei, scrie ziuadecluj.ro.

“Prin această măsură se urmărește identificarea beneficiarilor reali care eludează taxele și impozitele datorate, prin încasarea sub formă de rambursuri prin intermediul furnizorilor de servicii poștale, a veniturilor obținute din tranzacții efectuate în mediul on-line”, se arată în comunicatul Ministerului Finanțelor.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!