De Izvorul Tămăduirii, din nou sărbătoare la Nucet, după doi ani de întrerupere și restricții impuse de COVID-19

121

Din nou sărbătoare la Nucet, după doi ani în care pandemia de COVID-19 a ținut credincioșii departe de evenimentul bisericesc organizat de marea sărbătoare a Izvorului Tămăduirii.

Anul acesta, odată cu ridicarea măsurilor sanitare, la Mănăstirea Nucet va avea loc din nou evenimentul de tradiție, cu prilejul hramului mănăstirii, după ce, în anul 2020, pentru prima oară, slujba de la locul numit Fântâna de Leac a avut loc fără enoriași și fără împărțirea de agheasmă credincioșilor, iar în anul 2021 – a avut loc doar slujba religioasă, iar pelerinajul a fost cu restricții.

Așadar, anul acesta vor avea loc și evenimentul religios – Sfânta Liturghie, pelerinajul preoților și al credincioșilor la Fântâna de Leac, și sfințirea apei – Agheasma mică, dar și Ziua comunei Nucet.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, în parteneriat cu Primăria comunei Nucet, va oferi celor prezenți un spectacol extraordinar, dedicat zilei comunei, care va începe la ora 12:30.

Vineri, 29 aprilie, nume mari ale folclorului românesc vor crea o atmosferă de neuitat: Ionuț Dolănescu, Floarea Calotă, Gabriel Dumitru, precum și soliștii Orchestrei Populare „Chindia” – Simona Dinescu, Florentina Mîinea Ileana Pavelescu, Loredana Dobrescu și Yuriy Tsiple. Alături de aceștia vor susține momente artistice și ansamblurile: „Ilios”, „Horo”, „Cununa Brăneștiului” și „Cununa Nucetului”.

Artiștii vor fi acompaniați de Orchestra Populară „Chindia”, dirijor Ionuț Dumitrescu.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!