De ce trebuie să avem temperatura sub 37,3 grade Celsius când intrăm în magazine. Explicația dată de Alexandru Rafila

Publicitate

Alexandra Orțan 

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a explicat care este motivul pentru care nu putem intra în magazine dacă nu avem temperature sub 37,3 grade.

„Temperatura corporală este în mod normal până la 37 de grade Celsius. Între 37 și 38 de grade considerăm o stare de subfebrilitate. Febra propriu-zisă este după temperatura de 38 de grade Celsius”, spune Alexandru Rafila.

Dispozitivele de măsurat temperatura prezintă o marjă de eroare de + sau – 0,2.

“Pentru că aceste dispozitive care măsoară temperatura de la distanță au o marjă de eroare de +/- 0,2 grade Celsius, așa este la majoritatea dintre ele. Astfel, această marjă de eroare este impusă în măsurarea temperaturii. Deci, practic, de la 37,3 grade Celsius, o persoană nu are legătură neapărat cu infecția coronavirus, dar este identificată că are o stare de subfebrilitate care ar putea fi asociată cu această boală. Dacă, în mod evident, nu este vorba de o infecție respiratorie, e o altă problemă, nu cred că o să fie vreo reținere din a primi în diverse spații aceste persoane”, a mai spus profesorul Alexandru Rafila la Digi 24.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!