De câte victorii mai are nevoie Chindia pentru a fi sigură de promovarea în Liga I! Viorel Moldovan: “Jucăm un fotbal de calitate”

Publicitate

Ionuț Parghel
Visul promovării  în Liga I a ajuns tot mai realizabil pentru Chindia Târgoviște. Echipa antrenată de Viorel Moldovan se află foarte aproape de a urca din nou pe prima scenă a fotbalului românesc, după o absență de 21 de ani. Cu șase etape înainte de finalul Ligii a 2-a, Chindia se află pe locul 2, cu 70 de puncte acumulate. După succesul dinaintea Paștelui, roș-albaștrii s-au apropiat la doar trei lungimi de liderul Academica Clinceni, formație pe care a învins-o cu 1-0, pe “Eugen Popescu”.  Astfel, în urma victoriei bifate cu ilfovenii, Cherchez et comp. încep să aspire chiar la primul loc în ultima parte a întrecerii.

Pentru a fi sigură de promovarea în Liga I, Chindia mai are nevoie de cinci victorii până la finalul stagiunii, în disputele cu Sportul Snagov (d), CS Balotești (d), Pandurii Târgu Jiu (d), Metaloglobus București (a), Luceafărul Oradea (a) și Energeticianul (d). Fără doar și poate, cel mai greu joc pentru târgovișteni pe final de campionat va fi la începutul săptămânii viitoare, împotriva Sportului Snagov, fost lider al eșalonului secund. După partida cu ilfovenii, Chindia va beneficia de un program lejer până la final, în comparație cu adversarii cu care se luptă pentru urcarea în eșalonul de elită.

Cunoscând foarte bine potențialul echipei, conducerea tehnică de pe “Eugen Popescu” consideră că gruparea târgovișteană se exprimă tot mai bine pe teren pe final de campionat. “Jucăm un fotbal de calitate, dar de-alungul campionatului au fost și momente mai dificile. Nu este ușor. Cu cât se apropie mai mult finalul de sezon, cu atât presiunea este mai mare. Am creat un grup unit și echilibrat. Trebuie ca la finalul sezonului să promovăm direct, de pe unul dintre primele două locuri”, s-a exprimat antrenorul Viorel Moldovan.

Luni, 6 mai, de la ora 18.00, în deplasare, Chindia va evolua în compania Sportului Snagov, ocupanta locului 4.

Dacă la finalul stagiunii Chindia va reuși să promoveze, Târgoviștea va ajunge pentru a cincea oară pe prima scenă a fotbalului românesc. Prima promovare a fost realizată de Metalul Târgoviște (1961), apoi de CS Târgoviște (1977 şi 1981), iar ultima de Chindia Târgoviște (1996).

Sursă foto: uta-arad.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!