De 45 de ani pe piața turcească, de 5 ani în Dâmbovița! Compania Curent Metal, la ceas aniversar

Publicitate

Compania Curent Metal, cu sediul în satul Bungetu, județul Dâmbovița a marcat miercuri 5 ani de activitate în domeniul conex al producerii de electrocasnice.

La eveniment au participat ambasadorul Turciei în România, Excelența Sa Özgür Kivanç Altan, directorul general Arctic, Murat Buyukerk (Arctic și Curent Metal sunt colaboratori de afaceri, odată intrat pe piața din România, Arctic a atras și alte firme conexe), dar și autoritățile județene din Dâmbovița, pentru a evidenția buna colaborare dintre investitorii turci și conducerea județului.

Au fost invitați și au participat la eveniment prefectul Claudia Gilia, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, vicepreședinții CJD, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, managerul SC Parc Industrial Moreni, Gabriel Purcaru.

„Sprijinim investitorii care aleg să-și dezvolte afacerile în județul nostru, având convingerea că un astfel de parteneriat este benefic atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru Dâmbovița și dâmbovițeni. La Mulți Ani, Curent Metal! Faptul că sunteți o firmă în județul nostru, pentru noi este o mândrie și ne aduce numai beneficii, atât pentru Dâmbovița, cât și pentru România. Sunt încântat să văd că în acest moment, Curent Metal oferă locuri de muncă dâmbovițenilor, dar se implică activ în instruirea angajaților, oferindu-le acestora o bază solidă pentru creșterea și dezvoltarea profesională”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

De asemenea, ambasadorul Turciei, Özgür Kivanç Altan, a subliniat importanța parteneriatelor dintre România și Turcia, remarcând că „România este un prieten foarte apropiat al Turciei” și subliniind, în contextul internațional, și alianța strategică dintre cele două state membre NATO.

Curent Metal s-a înființat în anul 1974, iar din 1983 a intrat în industria de electrocasnice.

Curent Metal produce piese prin prelucrare a metalelor (prelucrări mecanice și presare), injecție aluminiu sub presiune și injecție mase plastice pentru sectoarele produselor electrocasnice și auto, în compania situată în sat Bungetu – Dâmbovița.

Începând din 2011, multe proiecte au început să se desfășoare în centrul de cercetare și dezvoltare, care a fost înființat cu stimulentele Ministerului Științei, Industriei și Tehnologiei pentru a produce un nou produs, pentru a crește activitățile de cercetare și dezvoltare pentru a se diferenția pe piață și să investească mai mult în cercetare și dezvoltare.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!