Daniel Blaga, deputat USR: „Statul taie 300-400 de lei pe lună de la un copil care-și dorește să învețe bine o meserie, păstrând miile și zecile de mii ale politrucilor”

Publicitate

Veste cât se poate de proastă pentru elevi. Dispar bursele acordate elevilor din învățământul dual, prin intermediul companiilor, cu ajutorul deducerilor de cheltuieli!

Noua măsură, o lovitură pentru această categorie de copii – practic elevii care învățau și o meserie, și erau și plătiți de companiile care au nevoie de muncitori calificați ca de aer – este catalogată „un pumn în plex” de deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga.

„Bani doar pentru pensii speciale, nu și pentru elevi! Rămași la fundul sacului însă cu zero dorințe de a renunța la propriile privilegii, guvernanți au mai găsit o categorie socială pe care să o pună la pământ. Au dat deja de toți pereții cu mediul antreprenorial, au împovărat populația cu taxe și impozite mărite, a venit vremea ca și elevii din învățământul dual să sufere. Concret, bursele acordate lor, de către companii, prin intermediul deducerilor de cheltuieli, dispar.

Firește, există fix zero impact bugetar aici, însă, dacă e rost de păgubit o categorie socială, PSDNL a decis că merită «efortul». Această veste cât un pumn în plex pentru acești copii vine de altfel la doar câteva zile după publicarea rezultatelor dezastruoase ale testării PISA; concret, un nou mod al Guvernului de a ne arăta cât de puțin îi pasă de viitorul acestei țări. Și nu mă refer doar la educație aici, mă gândesc și la deficitul major de forță de muncă din România și la criza din domeniul resurselor umane care se adâncește de la lună la lună.

În tot acest timp, pensile speciale rămân intacte, iar sinecuri păstorite de alde Iliescu, Andronescu sau ÎPS Teodosie rămân în picioare. Statul alege astfel să taie 3-400 de lei pe lună de la un copil care-și dorește să învețe bine o meserie, păstrând însă miile și zecile de mii ale politrucilor. Așa înțeleg ei economia, astăzi. Așa o înțeleg de zeci de ani. Așa o vor înțelege și-n anul care vine, atunci când vă vor cere de 4 ori la rând votul”, a declarat parlamentarul USR.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!