Daniel Blaga, deputat USR, despre numeroasele decese și infectări cu Covid din ultimele ore. “Mi-aș dori să ascultăm mai mult de medici și de sfaturile lor pertinente”

Publicitate

19 luni de pandemie. Înțeleg că mulți, foarte mulți dintre noi suntem obosiți. Copleșiți chiar de către o perioadă plină de riscuri și probleme care pare că nu mai trece. Aș minți dacă n-aș spune că simt și eu aceste lucruri. Tentația de a lăsa din nou „garda jos” e de asemenea mare și e una cât se poate de umană. La urma urmei însă, de orice parte a baricadei ne-am afla, putem cădea de acord că avem cu toții un țel comun: acela de a depăși criza sanitară și de a reveni la normalitate. Poate că despre asta ar trebui să se vorbească mai mult, despre lucrurile care ne aduc împreună.

Ultimele 24 de ore au fost teribil de dureroase. Peste 520 de decese și peste 16.750 de infectări. Înțeleg că poate aceste cifre nu ne mai sensibilizează așa cum ar trebui. La empatie însă n-avem voie să devenim imuni, pentru că asta ar însemna să ne pierdem definitiv. A fost a doua cea mai cumplită zi de la debutul pandemiei. Și oricât am detesta demnitari sau programe politice, această perioadă nu-i despre ei sau noi. E pur și simplu despre responsabilitate. Despre compasiune și altruism. Mi-aș dori să ascultăm astfel mai mult de medici și de sfaturile lor pertinente. Nu doar pentru că ne dorim poate „o țară ca afară” ci pur și simplu pentru a-i ști pe cei dragi nouă în siguranță.

Comunicarea în aceste luni a fost orice mai puțin perfectă. Dacă acest lucru e de iertat, e în primul rând pentru că a trebuit să pășim cu toții în necunoscut. Nu știu ce ar mai putea cineva să spună acum, pentru a încuraja siguranța și sănătatea publică, dincolo de a demonta mituri sau fake news-uri (pentru care, mai multe televiziuni spre exemplu, plătesc deja, pe bună dreptate, tot mai multe amenzi). Tot ce aș putea spune e că sunt convins că, de vreme ce avem cu toții același țel – și știm cu toții asta, ar trebui să ne fie mai ușor să acceptăm că efortul pe care trebuie să-l depunem individual chiar nu-i unul mare. Dimpotrivă, parcă n-a fost niciodată mai simplu să avem grijă de aproapele nostru. Respectând reguli ușoare și alegând să ne imunizăm după ce am ascultat sfatul specialiștilor. Atât. Multă, multă sănătate!

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!