Dan Barna: Un parteneriat cu Biserica Ortodoxă pentru a-i îndemna pe enoriași să se vaccineze ar putea crește rata de imunizare

Publicitate

Dan Barna, liderul USR, a declarat astăzi că se gândește serios să propună un parteneriat cu Biserica Ortodoxă, astfel încât enoriașii să fie încurajați, în număr cât mai mare, să se vaccineze. Acesta spune că merge pe modelul Greciei, care a făcut deja demersul, iar parteneriatul poate reprezenta o cale alternativă prin care oamenii să fie convinși să se imunizeze, a declarat liderul USR, potrivit G4media.ro.

De asemenea, Dan Barna a spus că până în octombrie toți participanții la Congresul USR PLUS vor trebui să fie vaccinați pentru a participa la întruniri, chiar dacă acestea se organizează online. În caz contrar, vor fi înlocuiți de supleanți, potrivit sursei citate.

„Un parteneriat cu biserica pentru ca de la vârful bisericii să se transmită către toți preoții să-i îndemne pe enoriași să se vaccineze ar putea fi un impuls pentru vaccinare”, a susținut Dan Barna.

Acesta a vorbit și despre restricțiile care vor fi impuse pentru cei care refuză vaccinarea, spunând că se urmărește limitarea accesului în spațiile neesențiale în weekend sau la anumite ore, a mai spus acesta, potrivit G4media.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!