Dâmbovițeni amendați pentru pescuit ilegal! Au încălcat regulile perioadei de prohibiție

6
Publicitate

Mai mulți dâmbovițeni au fost amendați de jandarmi, la sfârșitul săptămânii trecute, Motivul? Au fost prinși în timp ce pescuiau ilegal, în lacuri din localitățile Târgoviște și Cazaci. Potrivit jandarmilor, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat măsurile de prohibiție.

“Jandarmii dâmbovițeni au continuat acțiunile de prevenire și combatere a faptelor de pescuit ilegal în lacuri din localitățile Târgoviște și Cazaci. Pe timpul misiunilor au fost depistate mai multe persoane care au încălcat prevederile legale pe linie de pescuit în perioada de prohibiție.

Au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, dintre care 12 avertismente și 5 amenzi în valoare totală de 1.200 de lei, pentru “pescuitul recreativ în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție”, precum și “pescuitul recreativ al oricăror specii de pește și altor viețuitoare acvatice vii efectuat fără permis”, fapte prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura.

Prin Ordinul nr. 57/675 din 2022 s-au instituit măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/ sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie -7 iunie, inclusiv.

Conform prevederilor OUG 23/2005 privind pescuitul și acvacultura instituțiile competente să efectueze acte de constatare pentru faptele ce constituie infracțiuni pe lângă organele de urmărire penală sunt persoanele cu drept de inspecție și control din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, Gărzii de Mediu, Administrației Rezervației Biosferei “Delta Dunării”, precum și ofițeri și subofițeri din cadrul Jandarmeriei Române.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor prevăzute de OUG 23/2005 privind pescuitul și acvacultura se face de către persoanele cu drept de inspecție și control din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, Gărzii Naționale de Mediu, Administrației  Rezervației Biosferei “Delta Dunării” , de către ofițerii și agenții din cadrul Poliției Române și Poliției de Frontieră Română, ofițerii și subofițeri din cadrul Jandarmeriei Române, precum și de către personalul silvic din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Dâmbovița.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!