Dâmbovițeanul Valentin Mihăilă, prezent la EURO cu România, i-a uimit pe englezi: „Este demonul vitezei din România”

Publicitate

Presa engleză s-a arătat extrem de impresionată de unul dintre fotbaliștii din naționala României după meciul cu Ucraina de la EURO, câștigat de „tricolori” cu scorul de 3-0. Fotbalistul care a ajuns rapid în vizorul jurnaliștilor britanici este dâmbovițeanul Valentin Mihăilă, component al grupării italiene Parma.

Britanicii de la tabloidul Daily Mail au prezentat niște statistici ale UEFA despre cel mai rapid jucător de la EURO. Ei au avut surpriza să constate că pe primul loc la acest capitol se află Mihăilă, un jucător care nici măcar nu a intrat pe teren din primul minut cu Ucraina, ci abia pe parcursul părții a doua.

Astfel, la această secțiune, Mihăilă ocupă locul 1, cu o viteză maximă dezvoltată de 35,9 kilometri pe oră și, secundar, o distanță parcursă de 3,4 kilometri. Mai mult de atât, dâmbovițeanul a fost numit „demonul vitezei din România”.

„UEFA a făcut un clasament al celor mai rapizi jucători de la Euro 2024 până acum, iar în topuri apar câteva nume surprinzătoare. Un nume neașteptat ocupă primul loc, este vorba despre atacantul român Valentin Mihăilă, atingând cea mai mare viteză dintre toți fotbaliștii. Este demonul vitezei din Români”, au scris jurnaliștii de la Daily Mail.

Pe locul doi în acest top se află adversarul României de sâmbătă, belgianul Jeremy Doku (Belgia) cu 35,3 km/h și 8,5 km totali alergați, mai mult decât dublu față de jucătorul român, pentru că a evoluat timp de 84 de minute.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!