Dâmbovițeanul Valentin Mihăilă, o mare speranță a fotbalului românesc, va juca în Serie A! A fost achiziționat de o echipă la care Adrian Mutu a făcut furori

Publicitate

Marea speranță a fotbalul dâmbovițean și românesc Valentin Mihăilă va evolua din această toamnă în Serie A! Valentin Mihăilă (20 ani) a fost transferat de Parma de la Universitatea Craiova. Site-ul clubului italian a anunțat oficial transferul definitiv al fotbalistului originar din Finta. Acesta a semnat un contract valabil până în 2025 cu gruparea gialloblu.

De asemenea, plecarea jucătorului la Parma a fost anunțată și de site-ul Universității Craiova. “The Golden Boy Valentin Mihăilă va juca în Serie la Parma Calcio 1913 și va duce întotdeauna cu el toată dragostea suporterilor Universității Craiova. Suntem mândri că la 20 de ani devine unul dintre cei mai valoroși tineri jucători plecați din Europa de Est într-un campionat din Big Four”.

Conform presei din Italia, Parma a plătit pentru tânărul jucător 8 milioane de euro, ceea ce îl face cel mai scump jucător vândut de Universitatea, alături de transferul lui Mitriță la New York Coty FC.

Alți români care au îmbrăcat tricoul Parmei  în trecut au fost Adrian Mutu și Ianis Zicu.

Valentin Mihăilă a debutat în fotbalul profesionist în sezonul 2017-2018. Pentru Craiova, tânărul jucător a evoluat în 70 de meciuri, a marcat 10 goluri. Anul trecut, dâmbovițeanul a debutat și la naționala de tineret a României, pentru care a reușit patru goluri, la capătul a tot atâtea meciuri jucate.

El a impresionat în meciul tur cu Finlanda, din preliminariile pentru Campionatul European de anul viitor, joc în care a realizat o „triplă” și a contribuit și la al patrulea gol înscris de naționala noastră.

Odată cu transferul lui Mihăilă, România ajunge la opt reprezentanți în Serie A: Ciprian Tătărușanu (AC Milan), Vlad Chiricheș (Sassuolo), Ionuț Radu (Inter), Ștefan Radu (Lazio), Denis Drăguș (Crotone), Răzvan Marin (Cagliari) Louis Munteanu (Fiorentina) și Valentin Mihăilă (Parma).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!