Dâmbovițeanul Octavian Popescu a debutat în naționala de tineret a României

Publicitate

Fotbalistul dâmbovițean Octavian Popescu (18 ani) a debutat, sâmbătă seara, în echipa națională de tineret a României. Mijlocașul ofensiv al FCSB-ului a intrat pe teren în meciul cu Ungaria, din cadrul grupei A de la turneul final al Campionatului European U21.

România s-a impus în acest joc cu 2-1, iar “Tavi” Popescu a fost trimis în teren de selecționerul Adrian Mutu, în minutul 86, în locul lui George Ganea. Dâmbovițeanul este văzut ca fiind una dintre marile speranțe ale fotbalului românesc.

În sezonul actual, Popescu a bifat 22 de prezențe pe teren în tricoul FCSB-ului în Liga 1, la capătul cărora a realizat un gol și 6 assist-uri. Potrivit Transfermarkt, cota de piață a tânărului jucător este de 700 000 de euro.

Un alt fotbalist dâmbovițean care a evoluat aseară în compania Ungariei a fost Andrei Vlad. Portarul FCSB-ului a fost titular și a fost unul dintre eroii selecționatei tricolore după ce a avut parte de mai multe intervenții providențiale pe durata întâlnirii.

România a trecut de Ungaria cu 2-1 în urma reușitei semnate de Mățan (69) și Pașcanu (87). Golul a Ungariei a fost marcat de  Csonka (56).

După succesul cu Ungaria, România a acumulat 4 puncte în grupă și se află pe locul 2, după Germania, echipă cu același număr de puncte, dar cu un goleveraj mai bun. Pentru a se califica mai departe, România trebuie să obțină un rezultat pozitiv cu Germania, în ultimul joc din faza grupelor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!