Dâmbovițeanul Mihai Bălașa a încheiat Cupa României în glorie! A câștigat trofeul cu Universitatea Craiova

Publicitate

Dâmbovițeanul Mihai Bălașa a încheiat în glorie ediția 2020-2021 a Cupei României! Apărătorul de 26 de ani a devenit câștigător al Cupei după ce Universitatea Craiova a depășit-o în finală pe Astra Giurgiu, după prelungiri, cu scorul de 3-2.

În partida cu “astralii”, tehnicianul grec l-a folosit pe jucătorul originar din Glodeni pe toată durata întâlnirii, în postura de fundaș central. Jocul de aseară a fost al cincilea în acest sezon pentru fiul lui Cristi Bălașa, fost component al Chindiei Târgoviște.

Mai mult de atât, în disputa cu Progresul Spartac din 16-imi (5-0), Bălașa a marcat și un gol. În ultimul sezon al Cupei, pe lângă meciurile cu Progresul Spartac și Astra Giurgiu, Bălașa a mai evoluat în disputele cu FC Botoșani (1-0, optimi), Chindia Târgoviște (1-0, sferturi) și ACS Viitorul Târgu Jiu (3-0, semifinale).

În disputa din finală, cu Astra, dâmbovițeanul a fost unul remarcații din defensiva Universității. Potrivit celor de la Transfermarkt, cota de piață al lui Bălașa este 1,2 milioane de euro.

Până să îmbrace tricoul Universității, Bălașa a mai jucat la FCSB, Trapani, Crotone, AS Roma, AS Roma U19 și Viitorul Constanța. La prima reprezentativă a României are 8 prezențe până acum. De asemenea, apărătorul a mai bifat prezențe în naționalele U 21 (9 jocuri/2 goluri), U19 (11 jocuri/ 1 gol), U18 (10 jocuri) și U17 (2 jocuri) ale României.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!