Dâmbovițean, prins fără permis, fără asigurare și cu un transport ilegal de lemne

Publicitate

Un bărbat din Ludești, în vârstă de 52 de ani, este cercetat de polițiști, după ce a fost prins în urmă cu două zile transportând ilegal lemne pe drumul public, cu o autoutilitară.

Mai mult de atât, acesta nu avea permis de conducere și nici asigurare la mașină. Potrivit unui comunicat IPJ Dâmbovița, pe numele șoferului din Ludești a fost întocmit un dosar penal.

“La data de 3 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare au oprit, pentru control, pe drumul județean 702 L, pe raza localității Scheiu de Jos, o autoutilitară condusă de un bărbat de 52 de ani, din localitatea Ludești.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu posedă permis de conducere, dar și faptul că nu deține o poliță de asigurare auto valabilă.

Totodată, în urma controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit 2 metri cubi de material lemnos, transportați de un bărbat fără a deține documente de proveniență.

Cel în cauză a fost sancționată contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 și Legii nr. 132/2017, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea indisponibilizării.

Ca măsură complementară, polițiștii au dispus și reținerea certificatului și a plăcuțelor cu număr de înmatriculare.

Totodată, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută dea rt. 335 din Codul Penal”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!