Dâmbovițean de 47 de ani cercetat pentru contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Publicitate

Un bărbat din Pietroșița, în vârstă de 47 de ani, este cercetat penal de polițiștii din Fieni pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

După efectuarea unei percheziții domiciliare, oamenii legii au identificat la domiciliul bărbatului un pistol și muniția aferentă acestuia, pe care le deținea fără drept. Arma ar fi fost adusă din Spania și nu a fost declarată autorităților vamale.

“În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni au efectuat o percheziție domiciliară pe raza localității Pietroșița, la domiciliul unui bărbat de 47 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat la domiciliul acestuia un pistol și muniția aferentă acestuia, pe care le deținea fără drept.

Din cercetări a reieșit faptul că pistolul ar fi fost adus din Spania, nefiind declarat la autoritățile vamale.

În cauză se efectuează cercetări, în cadrul unui dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată, fapte prevăzute de art. 242 din Codul Penal și art. 271 din Legea nr. 86 din 2006, privind Codul Vamal al României, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!