Dâmbovițean, arestat preventiv după ce a încercat să introducă ilegal în țară mai mulți cetățeni străini

Publicitate

Un bărbat din județul Dâmbovița a fost oprit de polițiștii de frontieră, moment în care autoritățile au depistat faptul că acesta urmărea să introducă în țară, ilegal, 12 cetățeni străini, egipteni și sirieni. În urma celor constatate, dâmbovițeanul este acum cercetat pentru trafic de migranți, au transmis polițiștii, potrivit ctnews.ro.

Astfel, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Ostrov au oprit pe DN 3, între localitățile de frontieră Lipnița și Băneasa, un microbuz înmatriculat în România, condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, din județul Dâmbovița. La verificarea compartimentului marfă, polițiștii de frontieră au descoperit doisprezece cetățeni străini, care nu își justificau prezența acolo. Bărbați au fost conduși la sediul instituției pentru efectuarea de verificări suplimentare, au transmis autoritățile presei, potrivit sursei citate.

În urma cercetărilor efectuate s-a aflat că cei în cauză sunt șapte cetățeni egipteni și cinci sirieni, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Bărbații descoperiți au precizat că intenționau sa ajungă în vestul Europei, scrie ctnews.ro.

Astfel, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, pentru cei doisprezece și de trafic migranți, sub forma agravanta, pentru cetățeanul român care se afla la volanul autoutilitarei.

De asemenea, dâmbovițeanul a fost prezentat în fața unei instanțe a Tribunalului Constanta care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Cei doisprezece cetățeni străini au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Ostrov, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria, au mai transmis polițiștii potrivit ctnews.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!