DÂMBOVIŢA: Un şofer a pierdut controlul volanului şi a accidentat o femeie. Maşina a fost proiectată apoi într-un gard

Publicitate

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găești au fost sesizaţi, luni, cu privire la faptul că pe raza localității Răscăeți s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că un conducător auto de 21 de ani, din județul Argeș, în timp ce se deplasa pe raza localităţii Răscăeți, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare și a accidentat ușor o femeie care se afla în afara părții carosabile. Ulterior, autovehiculul a fost proiectat într-un gard. Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița le recomandă șoferilor să adapteze  permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic și să circule cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor!

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.

Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor!

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!