Dâmbovița: Un bărbat și o femeie suspectați de evaziune fiscală, reținuți de polițiști. Prejudiciul este de peste 3 milioane de lei

Publicitate

Doi reprezentanți ai unei firme de construcții din județul Dâmbovița, bărbat și femeie, au fost reținuți de polițiști. Aceștia sunt bănuiți de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, iar prejudiciul estimat în acest caz fiind de 3 071 445 de lei, reiese dintr-un comunicat emis de IPJ Dâmbovița.

Astăzi, cele două persoane vor fi prezentate Tribunalului Dâmbovița pentru dispunerea unor măsuri preventive.

“Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au documentat activitatea infracţională a două persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

La data de 25 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, o femeie în vârstă de 47 de ani, din municipiul Târgovişte, şi un bărbat de 48 de ani, din localitatea Şotânga, cei doi fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală

În urma activităţilor de cercetare penală, efectuate sub coordonarea procurorului de caz, a reieşit faptul că, în perioada ianuarie – decembrie 2012, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale din domeniul construcţiilor, ar fi evidenţiat cheltuieli fictive în actele contabile ale societăţii şi în documentele legale prevăzute de Codul fiscal, fiind creat un prejudiciu al bugetului de stat în valoare de 3.071.445 de lei.
Pe parcursul zilei de mâine (nr. astăzi), 26 ianuarie, cei în cauză vor fi prezentați, Tribunalului Dâmbovița, pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!