DÂMBOVIŢA: Trei vaci electrocutate. Una a murit. „Putea să fie un om. Mureau copii nevinovați”

Publicitate

Supărare mare luni seara în rândul unor localnici din comuna Vulcana Pandele! Din cauza unui scurcircuit, trei vaci ale acestora au fost electrocutate, iar una dintre ele a murit. Incidentul s-a întâmplat în momentul când văcarul le aducea acasă de la păscut. Potrivit localnicilor o anumită vină în acest caz o poartă și angajații de la Electrica, care efectuează lucrări în zonă,  și care ar fi lăsat un cablu neasigurat.

Potrivit unui comunicat de la IPJ Dâmbovița există suspiciunea că bovina a murit după ce ar fi atins un arc de electricitate, după ce vântul puternic a împins cablul buclucaș în apropierea unui stâlp de înaltă tensiune. “ În această dimineață, polițiștii din cadrul Secției Nr.11 Poliție Rurală Pucioasa au fost sesizați cu privire la faptul că o bovină este decedată pe marginea drumului, pe raza localității Vulcana Pandele, sat Toculești. Din primele cercetări, se pare că în acea zonă ar fi fost efectuate lucrări la rețeaua electrică de către angajații unei societăți comerciale. De asemenea, există suspiciunea că bovina ar fi murit după ce ar fi atins un arc de electricitate”.

După incident, localnicii din  Vulcana Pandele au fost extrem de revoltați. “A făcut scurtcircuit aici și trei vaci au fost trântite la pământ. Două s-au ridicat și una a rămas moartă. Putea să fie un om. De vină este Electrica, că nu a izolat stâlpul bine. Și ieri și alaltăieri a lucrat aici. Azi a fost curentul oprit. Lucrau la înlocuirea stâlpilor. Mureau copii nevinovați. A fost un caz fericit că s-a întâmplat să fie un animal”, au transmis martorii incidentului pentru adevarul.ro. În urma incidentului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu.

Sursă foto: Adevărul.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!