DÂMBOVIŢA: Trei persoane rănite în accidente rutiere într-o singură zi

Publicitate

Luni, 14 mai, pe raza județului Dâmbovița s-au produs 3 accidente de circulație, soldate cu rănirea ușoară a trei persoane. În urma cercetării la fața locului, polițiștii au stabilit ca și cauze generatoare neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor și neasigurarea la schimbarea direcției de mers.

În toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, polițiștii le recomandă conducătorilor auto:

Fiți preventivi și respectați-vă partenerii din trafic!

Acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care circulă din partea dreaptă, atunci când vă aflaţi într-o intersecţie nedirijată.

Acordaţi prioritate de trecere tuturor vehiculelor, în intersecţiile nedirijate, atunci când pătrund pe un drum de categorie superioară.

Permiteţi conducătorilor mijloacelor de transport public de persoane reintrarea în trafic atunci când aceştia se află opriţi în staţii prevăzute cu alveolă.

Acordați prioritate de trecere la pătrunderea într-o intersecţie cu sens giratoriu, conducătorilor de vehicule care se află în interiorul acesteia.

Acordați prioritate de trecere autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară având în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!