Dâmbovița: Tânăr reținut după ce a prădat o școală

Publicitate

Un tânăr de 26 de ani, din Lazuri, a prădat o școală la început de 2022. În noaptea de 2 spre 3 ianuarie, acesta a furat din unitatea de învățământ un videoproiector, potrivit polițiștilor dâmbovițeni. Pentru fapta comisă, tânărul a fost reținut de oamenii legii, iar pe parcursul acestor zile va fi prezentat magistraților pentru dispunerea unor măsuri.

“La data de 10 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Băleni au documentat activitatea infracțională a unui tânăr de 26 de ani, din localitatea Lazuri, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în noaptea de 2 spre 3 ianuarie, bănuitul ar fi pătruns în incinta unei unități de învățământ preșcolar de unde ar fi sustras un videoproiector.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentat magistraților pentru dispunerea de măsuri.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!