Dâmbovița: Situație explozivă la Școala Valea Voievozilor! Părinții elevilor vor participa la un nou protest

Publicitate

Situație explozivă la Școala din Valea Voievozilor, comuna Răzvad! Instituția de învățământ trăiește un adevărat coșmar de când aici a fost transferat elevul de clasa a III-a, cu un comportament agresiv față de elevi și profesori.

În ultimele zile, acesta a fost singur la școală, după ce părinții nu și-au lăsat copiii la cursuri, potrivit edupedu.ro. Toți părinții celor aproximativ 150 de elevi înscriși la această școală nu-și mai aduc copiii la ore, de teama elevului mutat de la Școala „Coresi” Târgoviște.

Se pare că, în această săptămână, începând de luni, de 6 martie, elevul cu probleme de comportament a fost singur în școală, iar învățătoarea i-a predat doar lui, scrie edupedu.ro. În clasa în care în care învață acest copil se află 11 elevi. Părinții tuturor elevilor din școală au constituit un grup și au refuzat de la bun început să-și lase copiii la cursuri, atâta timp cât elevul problemă se va afla în școală.

Pentru a-și arăta din nou nemulțumirea față de transferul elevului de la Școala „Coresi” la unitatea școlară din Răzvad, părinții școlii de la Valea Voievozilor vor participa, joi, 9 martie, de la ora 13.00, la un nou protest.

Scopul noului protest este de a anula decizia de transfer a elevului de la Școala „Coresi”.

„A fost depusă cererea spre aprobare a protestului. Revenim cu decizia autorității abilitate!

Ora 13:00: de la Valea Voievozilor se va pleca către Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița – ISJ Dâmbovița. Școpul protestului este de a anula decizia de transfer al elevului de la Școala Gimnazială Coresi, care și-a agresat colegii, transfer anunțat de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

Nu se protestează împotriva elevului în cauză, considerăm că un mediu nou nu este benefic pentru el.

Organizatori: Părinții de la Valea Voievozilor

Organizația pentru Prioritizarea Educației Naționale (OPEN_ este alături de părinții în cauză, de elevii traumatizați și de elevul în cauză și dorește rezolvarea de ambele părți a acestei situații de către instituțiile publice abilitate: Direcția Generală de Asistență Socială și Proiecția Copilului – DGASPC DB, Inspectoratul Școlar Județean – ISJ DB și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională – CJRAE DB”, se arată într-un comunicat al Organizației pentru Prioritizarea Educației Naționale.

Pe durata întregului protest, jandarmii dâmbovițeni vor asigura măsurile de ordine publică.

„Jandarmii dâmbovițeni vor asigura măsurile de ordine publică și protecția participanților pe timpul unei acțiuni de protest, care va debuta joi, 9 martie a.c., în fața Școlii Gimnaziale Valea Voievozilor, cu traseu de deplasare (partea pietonală) pe strada Gimnaziului – Calea Domnească și până la sediul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

Adunarea publică din ziua solicitată a fost avizată favorabil în intervalul orar 13:00-16:00, organizatorii fiind obligați să ia toate măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legislației în vigoare.

Jandarmii dâmbovițeni vor relaționa permanent, prin echipele de dialog, cu organizatorii și vor acționa pentru asigurarea siguranței participanților și pentru prevenirea și combaterea incidentelor, care ar putea să afecteze climatul de ordine și siguranță publică, astfel încât să fie luate măsuri adecvate pentru siguranța protestatarilor, dar și a celorlalți cetățeni.

Pe această cale, Jandarmeria Dâmboviţa recomandă tuturor participanţilor să să dea dovadă de un comportament civilizat pentru ca adunarea publică să se desfăşoare în condiţii de normalitate.

Totodată, reamintim cetățenilor că ne pot solicita cu încredere sprijinul când situația impune”, a transmis IJJ Dâmbovița.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!