În Dâmbovița și în țară, număr dublu de cazuri noi în 24 de ore. Bucureștiul și toate județele, în scenariul verde

Publicitate

Cifrele privind pandemia de Covid-19, în scădere la nivel național!

Datele oferite astăzi de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) arată că Bucureştiul şi judeţul Cluj au ieşit din scenariul galben de infectări cu SARS-CoV-2 şi sunt în scenariul verde, astfel, în prezent, Capitala şi toate judeţele sunt în scenariul verde.

Zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate faţă de ultima raportare sunt: Bucureşti – 126, Cluj – 54, Constanţa – 50, Bihor – 50.

Cele mai puţine cazuri noi s-au înregistrat în judeţele Gorj – 6, Călăraşi – 8, Ialomiţa – 8, Tulcea – 8, Olt – 9, Covasna – 9.

În Dâmbovița s-au înregistrat 34 de cazuri noi, în creștere față de ieri, însă numărul localităților cu rate de incidență mai mari de 1 a scăzut de la 16  la 14. Printre acestea, se numără trei orașe: Răcari (1,41), Pucioasa (1,27), Titu (1,18). Practic, în județ, doar  cinci localități sunt în scenariul galben (cu coeficienți între 1,50 și 2,76 – ultimul cel mai mare din județ, înregistrat în comuna Doicești). Per total județ, rata de incidență este 0,60, în stagnare.

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost înregistrate 1.156 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, aproape dublu față de ieri, și din păcate, 101 decese (niciunul în Dâmbovița).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!