Dâmbovița: Reținuți după ce au furat 20 de butelii, un acumulator auto și patru role de folie

Doi dâmbovițeni au fost reținuți de polițiști, joi, pentru săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat. În noaptea de 22 spre 23 noiembrie 2020, aceștia ar fi pătruns în curtea unei locuințe unei și au sustras un acumulator auto și patru role de folie. În schimb, în cursul nopții de 4 spre 5 februarie din acest an au pătruns într-un magazin din localitatea Lazuri și au furat 20 de butelii.

“La data de 11 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au documentat activitatea infracțională a doi bărbați în vârstă de 40 și 68 de ani, bănuiți de săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat.

Bănuiții au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentați în fața instanței de judecată pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Cei în cauză sunt bănuiți că, în noaptea de 22 spre 23 noiembrie 2020, ar fi pătruns în curtea unui imobil, de pe raza municipiului Târgoviște, de unde ar fi sustras un acumulator auto și patru role de folie, iar, în cursul nopții de 4 spre 5 februarie a.c., ar fi sustras 20 de butelii dintr-un magazin de pe raza localității Lazuri.

Totodată, pentru administrarea probatoriului, pe parcursul zilei de ieri, polițiștii, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat două percheziții la domiciliile celor doi bărbați.

Activitățile de cercetare penală sunt continuate sub îndrumarea și coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!