În Dâmbovița, rata de incidență COVID0-19, într-o ușoară scădere. Situația pe localități

Publicitate

7.365 cazuri noi de COVID-19 și 161 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore la nivel național.

Situația de astăzi, din județul Dâmbovița, este următoarea:

  • Persoane testate de la începutul pandemiei: 31.186
  • Persoane confirmate cu COVID-19: 12.589 (146 persoane astăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 10.689
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 377 (10 decese în ultimele două zile)
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 1.179
  • Persoane aflate în carantină instituționalizată: 1
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu: 1.213
  • Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 258.

Polițiștii alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice desfășoară acțiuni pentru informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor, cât și pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă. În ultimele 24 de ore, polițiștii au efectuat 3050 de verificări la persoanele aflate în izolare/carantină iar jandarmii dâmbovițeni au efectuat misiuni de patrulare și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 1000 lei, în conformitate cu Legea 55/2020.

Echipajele ISU “Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița sunt solicitate în continuare pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare. Au fost executate 16 misiuni de către personalul ISU “Basarab I” Dâmbovița pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ, 16 misiuni de decontaminare a tehnicii și alte 7 misiuni asociate contextului actual. De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 29 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ și 80 de misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice.

În ceea ce privește rata de incidență a îmbolnăvirilor, în Dâmbovița, primele trei locuri cu cele mai mari rate sunt ocupate de comunele: Butimanu (7,36), Brezoaele (6,89) și Ulmi (6,64).

Dintre cele șase orașe, doar Titu înregistrează un coeficient sub pragul psihologic 3.

27 de localități din cele 89 din județ sunt în zona roșie, cu rate de incidență mai mari de 3.

Per ansamblu, coeficientul infectărilor, calculate la o mie de locuitori în ultimele 14 zile, este astăzi în Dâmbovița 2,85.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!