Dâmbovița: Prinși în flagrant delict în timp ce practicau ilegal jocuri de noroc! La acțiune au participat și polițiștii de la Serviciul Operațiuni Speciale

Publicitate

Polițiștii dâmbovițeni, împreună cu procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au surprins în flagrant delict cinci persoane în timp ce practicau ilegal jocuri de noroc, utilizând o masă de tip cazinou, fise și jetoane, marți de dimineață. Toate persoanele depistate au fost au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

La acțiune au participat și ofițerii din cadrul Serviciului Operațiuni Speciale Dâmbovița.

“În această dimineață, 6 iulie, polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Târgoviște, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară în municipiul Târgoviște și comuna Răzvad.

Astfel, în comuna Răzvad, cinci persoane au fost surprinse în flagrant delict în timp ce ar fi practicat ilegal jocuri de noroc, fise și jetoane, valoarea potului fiind de 8 500 de euro.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit și două arme neletale supuse autorizării, toate bunurile și banii fiind indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, la cea de-a doua locație percheziționată, a fost identificat un bărbat de 43 de ani, din Târgoviște, bănuit de săvârșirea infracțiunii de șantaj.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că la data de 22 martie a.c., cel în cauză ar fi împrumutat fise în valoare de 30 000 de lei, de la un bărbat de 39 de ani, care ar fi organizat ilegal jocurile de noroc. Ulterior, bănuitul ar fi refuzat să-i restituie fisele și l-ar fi constrâns pe acesta prin amenințări cu violență să-i achite săptămânal 1000 de lei.

Toate persoanele au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Târgoviște pentru audieri, urmând să fie dispuse măsurile legale în consecință.

Activitățile de cercetare penală sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj, faptă prevăzută de art. 207, și desfășurarea fără licență sau autorizație a oricăror dintre activitățile din domeniul jocurilor de noroc, prevăzute de art. 23 din O.U.G. 77/2009 privind organizare și exploatarea jocurilor de noroc.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Operațiuni Speciale Dâmbovița”, reiese dintr-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!