Dâmbovița: Polițiștii rutieri au tăiat în carne vie! Sute de amenzi aplicate și aproape 70 de permise au fost reținute săptămâna trecută

Foto: Arhivă
Publicitate

În ultima perioadă, în municipiul Târgoviște, dar și în județul Dâmbovița s-au înregistrat un număr crescut de accidente rutiere în care au fost au fost implicați pietoni.

Drept urmare, în perioada 5-11 februarie polițiștii rutieri din Dâmbovița au acționat pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație privind acordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor angajați în traversarea regulamentară a părții carosabile.

Astfel, polițiștii au aplicat 174 de sancțiuni contravenționale și au reținut 68 de permise de conducere, dintre care 53 pentru neacordare prioritate de trecere pietoni și 14 pentru neacordare prioritate de trecere autovehicule.

Din totalul sancțiunilor, cele mai multe, respectiv 107, au fost pentru abaterile pietonilor, 53 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 14 pentru neacordarea priorității de trecere autovehiculelor.

Pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere, poliţia dâmboviţeană atrage atenţia conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării unor reguli privind prioritatea de trecere:

-acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care circulă din partea dreaptă, atunci când vă aflaţi într-o intersecţie nedirijată;
-acordaţi prioritate de trecere tuturor vehiculelor, în intersecţiile nedirijate, atunci când pătrund pe un drum de categorie superioară;
-permiteţi conducătorilor mijloacelor de transport public de persoane reintrarea în trafic atunci când aceştia se află opriţi în staţii prevăzute cu alveolă;

-acordaţi prioritate de trecere autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară având în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.

Totodată, poliţia rutieră le recomandă pietonilor ca traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea să se realizeze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!