DÂMBOVIŢA: Polițiștii au verificat activitățile de transport public de persoane și mărfuri

Publicitate

În data de 19 mai, polițiștii din Dâmbovița au încheiat acțiunea ”Truck & Bus” ce a vizat verificarea activităților de transport public de persoane și de mărfuri. Activităţile de control au fost organizate simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În primele patru zile, poliţiştii au verificat 869 de autovehicule, la 183 dintre acestea fiind descoperite nereguli. Astfel, 44 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 64 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă și alți 27 au fost amendaţi pentru nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora.

A fost dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare în cazul a 7 autovehicule. La data de 15 mai a.c., în urma activităților de teren, polițiștii au depistat doi bărbați care efectuau transport public de persoane, cu două autobuze, prin serivicii regulate speciale, pe traseele Vulcana Băi-Fieni și Câmpulung-Voinești, fără a deține licență de traseu.

Pe lângă sancționarea contravențională a operatorilor de transport, polițiștii au dispus reținerea certificatelor și a plăcuțelor de înmatriculare ale autovehiculelor în vederea suspendării dreptului de utilizare pentru o perioadă de 6 luni.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!