DÂMBOVIŢA: Poliţiştii au reţinut zeci de permise de conducere. Amenzile au depăşit 100.000 lei

Publicitate

Miercuri, 17 iulie, în intervalul orar 12:00-18:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și cei de la formațiunile de profil din teritoriu au desfășurat o razie în județul Dâmbovița, pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea gradului de siguranță al cetățenilor.

Astfel, polițiștii au constatat 7 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 700 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 103.800 de lei.

Din totalul amenzilor, 255 au fost pentru viteză excesivă, 185 pentru neportul centurii de siguranță, 32 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 20 pentru opriri neregulamentare și 43 pentru abaterile comise de pietoni și bicicliști.

De asemenea, 11 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislației privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora și 3 pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Alte 6 amenzi au fost pentru încălcarea prevederilor H.G. 69/2012 privind transporturile rutiere și 6 la H.G. 1373/2008 privind reglementarea furnizării și transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România.

Totodată, polițiștii au reținut 60 de permise de conducere, au retras 8 certificate de înmatriculare și 7 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Exemple:

La data de 17 iulie a.c., polițiștii rutieri au oprit pe drumul național 61, pe raza localității Corbii Mari, un operator de transport care efectua transport de persoane prin servicii regulat-speciale, fără a deține licență de traseu.

Astfel, polițiștii au dispus suspendarea dreptului de utilizare  a autobuzului pentru 6 luni prin retragerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.

De asemenea, patru persoane sunt cercetate de polițiști după ce au fost depistate în timp ce conduceau autoturisme, pe raza județului Dâmbovița, deși aveau suspendat dreptul de a șofa.

Pe numele acestora, polițiștii au întocmit dosare penale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție legală prin unitatea de parchet.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!