Dâmbovița: Peste 700 de absenți la simularea celei de-a doua probe a Bacalaureatului

Publicitate

Peste 700 de elevi au lipsit, marți, de la simularea națională a probei obligatorii a profilului și specializării din cadrul examenului de Bacalaureat, desfășurată în liceele dâmbovițene. Este vorba despre liceeni aflați în izolare și carantină, în urma depistării de cazuri COVID-19 la clasă.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, la simularea probei de, ieri, din cei 3 317 elevi înscriși s-au prezentat 2 589 de școlari. Astfel, numai puțin de 728 de elevi au absenatat. Prezența la examenul probei obligatorii a profilului și specializării din cadrului Bacalaureatului în liceele dâmbovițene a fost de 78,05%.

Din cei 2 589 de elevi prezenți, 1624 au susținut proba la matematică și 965 la istorie. Totodată, din cei 728 de elevi absenți, 533 au fost la matematică și 195 la istorie. La această probă nu a existat niciun elev eliminat.

De asemenea, luni, la prima probă a simulării, cea de limba și literatura română, au lipsit 609 elevi, iar unul a fost eliminat, în cadrul liceelor dâmbovițene.

Astăzi, se desfășoară ultima probă din cadrul simulării, cea la alegere a profilului și specializării.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!