Dâmbovița: Peste 600 de absenți și un elev eliminat la simularea primei probe a Bacalaureatului

Publicitate

Peste 3 000 de elevi clasele a XII-a și a XIII-a din județul Dâmbovița au susținut, ieri, simularea la prima probă scrisă a Bacalaureatului. Dintr-un total de 3317 de elevi înscriși doar 2 707 s-au prezentat la proba de limba și literatura română. În schimb, 609 au absentat, iar unul a fost eliminat. Astfel, procentul de prezență la prima probă a fost de 81,64%, fiind luați în considerare atât elevii de la învățământul de zi, cât și cel de la frecvență redusă.

Elevii care au absentat sunt de la Liceul Teoretic “Dr. C.  Angelescu” Găești (2 clase – 53 elevi) și Colegiul Național “Constantin Carabella” Târgoviște (1 clasă – 30 elevi) unde prezența fizică a școlarilor este suspendată. De asemenea, au mai lipsit elevii aflați în izolare sau carantină. Alți elevi care au absentat la proba de limba și literatura română sunt, în special, de la clasele de seral și frecvență redusă.

Elevul eliminat a părăsit sala de examen după fost surprins deschizând telefonul în timpul probei.

Astăzi, examenul de Bacalaureat continuă cu proba obligatorie a profilului. Notele obținute nu se trec în catalog, excepție făcând cazurile în care elevul sau părintele solicită acest lucru în scris. Totodată, rezultatele de la simulările naționale nu se contestă, nu se afișează și nu sunt făcute publice.

În cazul localităților în care incidența îmbolnăvirilor de COVID-19 în ultimele 14 zile depășește 6 la mia de locuitori, simularea nu se mai susține, prezența fizică a elevilor în unitățile de învățământ nefiind posibilă. Pentru elevii care nu pot participa la această sesiune a simulărilor probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, Inspectoratul Școlar va organiza o etapă specială, după un calendar care va fi comunicat ulterior.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!