Dâmbovița: Peste 20 de persoane reținute de polițiști într-un dosar de fals, înșelăciune, uz de fals și fals în declarații

Publicitate

23 de persoane suspecte într-un dosar de înșelăciune, fals, uz de fals și fals în declarații au fost reținute pentru 24 de ore, astăzi, 19 mai, de oamenii legii. Toate persoane reținute vor fi prezentate, mâine Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru dispunerea unor măsuri preventive, potrivit unui comunicat emis de IPJ Dâmbovița.

Pe parcursul acestei zile, ca urmare a activităților de cercetare desfășurate  în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals, uz de fals și fals în declarații, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în aplicare 24 de mandate de aducere. Toate persoanele au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada octombrie 2020-1 aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a două societăți comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii din care să rezulte că activitatea artistică a bănuiților ar fi fost afectată de pandemia de COVID-19.

Totodată, în baza declarațiilor întocmite în fals, persoanele în cauză ar fi obținut indemnizații din partea Agenției de Plăți și inspecție Socială, fiind creat un prejudiciu de 1 550 000 de lei.

Față de 23 de persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul zilei de mâine, 20 mai, să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!