Dâmbovița: Percheziții în forță la Titu. La acțiune au participat și luptătorii SAS

Publicitate

Percheziții în forță, joi de dimineață, în orașul Titu. Polițiștii din cadrul Poliției Orașelor Titu și Răcari, dar și procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari au descins la domiciliile a 11 persoane suspectate că au convins mai multe tinere, prin metoda “Loverboy” să practice prostituția în Marea Britanie și Germania, în ultimii ani. Sumele obținute de suspecți de pe urma fetelor este 150 000 de lire sterline.

“Poliţiştii din cadrul Poliției Orașelor Titu și Răcari și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari au efectuat, în această dimineață, 3  percheziții pe raza  orașului Titu. Au fost vizate domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

Au fost puse în executare 11 mandate de aducere.

Activitățile desfășurate în cadrul dosarului penal au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La data de 4 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașelor Titu și Răcari,  împreună cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari, cu sprijinul luptătorilor  Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița, au efectuat 3 percheziţii pe raza orașului Titu, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de proxenetism și au pus în executare 11 mandate de aducere emise pe numele persoanelor cercetate.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2016 și până în prezent, cele 11 persoane bănuite ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de către mai multe tinere, pe teritoriul Marii Britanii și Germaniei, sumele obținute fiind de aproximativ 150 000 de lire sterline.

În cauză s-a reținut că, persoanele bănuite, membrii ai aceleiași familii, ar fi ademenit tinere din mediul rural prin metoda ”Lover Boy” și sub promisiunea că se căsătoresc cu ele, le determinau să practice prostituția, facilitându-le transportul către cele două țări.

Persoanele bănuite au fost conduse la sediul poliției, în vederea audierii și dispunerii masurilor care se impun.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!