Dâmbovița: Modernizarea drumului județean 714 Bolboci – Contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului se apropie de final

Publicitate

Lucrările de modernizare a drumului județean DJ 714 Bolboci – Contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului sunt pe ultima sută de metri.

La puțin peste un an de la debutul lucrărilor (iunie 2023), datorită proiectului Consiliului Județean Dâmbovița, au fost turnate două straturi de asfalt pe toată lungimea acestui tronson, 4,3 km.

Tot în cadrul proiectului au mai fost realizate 1,5 km fundații de parapet; 31 de podețe transversale pentru scurgerea apelor; 4,2 km rigole de acostament; 4,2 km de parapete metalice.

Proiectul este realizat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, program prin care Consiliul Județean Dâmbovița a avut asigurată suma de 9.800.000 de lei, diferența până la valoarea totală a proiectului, 10.900.000 de lei, urmând a fi asigurată din bugetul propriu al județului.

„În paralel, se lucrează și la podul de legătură dintre drumul județean DJ 714 și Campingul Zănoaga. Acest proiect este finanțat prin PNDL II și urmărește consolidarea construcției, care are o lungime de 36 de metri și o lățime de 6 metri. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 2.500.000 de lei”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!