Dâmbovița: Mai mulți turiști au rămas blocați din cauza drumurilor distruse de ploaie!

Publicitate

În aceasta dimineață pompierii au fost alertați cu privire la faptul că mai mulți turiști, cazați la doua pensiuni din zona montana a județului Dâmbovița, se aflau în imposibilitatea de a se autoevacua, având în vedere drumurile de acces blocate de aluviuni aduse de ploaia puternică care a căzut toată noaptea.

Pompierii dâmbovițeni au fost anunțați că sunt 23 de turiști aflați în această situație, 14 dintre ei se aflau la Cabana Bratei și 10 la o altă unitate de cazare de pe platoul Padina.

In sprijinul turiștilor au intervenit echipaje de pompieri de la Detașamentul Pucioasa și Garda Fieni care au acționat cu 2 autospeciale de intervenție și 2 ambulante SMURD. De asemenea, a fost pus la dispoziție și un microbuz pentru transport.

După ce au ajuns în zona montană menționată, au constatat ca persoanele sunt în stare optimă și nu prezintă probleme medicale. Cei 10 turiști de la unitatea de cazare aflata pe platoul Padina rămân cazați, iar cei 14 turiști de la Cabana Brătei au fost preluați de echipajele de pompieri, fiind evacuați în siguranță.

Update:

Turiștii evacuați au fost îmbarcați în microbuz și sunt transportati către municipiul Târgoviște de unde vor pleca fiecare către domiciliu.

Dintre cei 13 turiști evacuați o persoană de sex feminin, de 55 de ani, a suferit atac de panică, a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD și este transportată la CPU Pucioasa.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!