Leul rănit din videoclipul manelistului Dani Mocanu a fost găsit în Dâmboviţa. Cine era proprietarul animalului

Leul rănit care a apărut într-un videoclip al manelistului Dani Mocanu a fost depistat, joi, 29 noiembrie, într-o localitate din județul Dâmbovița. Potrivit gazetadambovitei.ro, proprietarul felinei este un bărbat din Picior de Munte.

După ce a fost descoperit de polițiști, animalul a fost ridicat de cei de la Protecția Animalelor și a fost dus la Grădina Zoologică din orașul Târgoviște.

Organele abilitate continuă cercetările în dosarul penal deschis pe numele lui Dani Mocanu pentru chinuirea și rănirea animalelor și verifică legalitatea deținerii leului de către persoana în curtea căreia a fost găsită. Cei care au găsit felina au fost polițiștii din Argeș, care au colaborat foarte bine cu cei din Dâmbovița.

“Polițiștii argeșeni au continuat activitățile investigative, în urma cărora a fost identificată o locație unde este deținută felina, despre care există indicia rezonabile că ar fi animalul folosit într-un material filmat.

Animalul era deținut în cadrul unei menajeri de pe raza județului Dâmbovița. La locația în cauză au fost solicitați și reprezentanți ai ANSVSA și Agenției pentru Protecția Mediului Dâmbovița. Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița. Verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele s-au petrecut”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Așa cum se cunoaște, polițiștii din Argeș au descins, miercuri de dimineață în locuința manelistului Dani Mocanu. Cântărețul, în vârstă de 28 de ani, a intrat în vizorul oamenilor legii după ce a filmat un videoclip în care apare cu un leu maltratat. Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești a deschis un dosar penal, în care se fac verificări privind rele tratamente și cruzimi împotriva animalelor, respectiv cu privire la condițiile de deținere a animalului ce apare în materialul filmat. În acțiune au fost vizate domiciliile lui Dani Mocanu, ale realizatorului videoclipului, cât și un studio de filmări din Ilfov.

Pe de altă parte, Ministrul de Interne, Marcel Vela a publicat pe o rețea de socializare că leul a fost salvat, iar Poliția este cu ochii pe infractori.

“Am spus încă de la început: Nu voi tolera niciun fel de abuz, indiferent din partea cui vine! Legea trebuie respectată de toți! Unii nu au crezut când am spus că sunt cu ochii pe ei, dar timpul și acțiunile Poliției Române arată ofensiva împotriva infracționalității continuă. Vă asigur că nu ne oprim aici”, a transmis Marcel Vela pe Facebook.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!