Dâmbovița: Intervenție de urgență în Bucegi a jandarmilor pentru salvarea a doi turiști din Ilfov

Publicitate

Doi turiști din Ilfov au fost ajutați de jandarmii montani, după ce
s-au “aventurat” în munții Bucegi. Zona se afla în imediata apropiere de o hrănitoare pentru animale sălbatice, iar aceasta putea reprezenta un risc major pentru siguranța și sănătatea lor, dacă urșii își făceau apariția.

Turiștii, soț și soție din comuna Jilava, județul Ilfov, se deplasau cu autoturismul pe DJ 714 Moroeni-Peștera și intenționau să ajungă la Cascada 7 Izvoare. La un moment dat s-au abătut de la traseu și au intrat cu mașina pe un drum forestier, pe care au mers aproximativ 4 km. După puțin timp au cerut ajutorul jandarmilor montani, deoarece nu au mai putut continua deplasarea, din cauza vegetației umede și a necunoașterii zonei.

Ajunşi la faţa locului, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au constatat că turiștii nu necesită acordarea măsurilor de prim-ajutor, i-au ajutat să întoarcă autovehiculul și i-au condus până la DJ 714, de unde aceștia au plecat spre Bolboci.

Pentru prevenirea situațiilor de pericol/ accidentărilor în zona montană sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, recomandăm turiştilor care se aventurează pe munte următoarele:
– înainte de a pleca pe traseu, să vă informați asupra itinerariului propus, gradului de dificultate al acestuia, stării vremii, condiţiilor climatice locale etc.;
– să plecați pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor și nu riscaţi să plecaţi singuri la drum;
– să folosiţi numai traseele marcate și să urmăriţi marcajele de pe traseu;
– să apelaţi cu încredere la jandarmii montani şi salvamontiști, să respectaţi indicaţiile acestora specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate;

Dacă vă aflați dificultate în munții Bucegi puteți apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Jandarmeria montană, cu siguranță, pentru fiecare!

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!