Dâmbovița, în topul național al numărului de participanți la cursuri de formare profesională

Publicitate
Distribuie

Dâmbovița se află, din nou, printre județele în care, în luna septembrie, un număr important de persoane vor participa la cursurile de formare profesională.

Odată cu toamna, va fi dat startul la 178 programe de formare profesională la nivel național, la aceste cursuri gratuite fiind înscrise 2.895 persoane.

Programele de formare profesională sunt organizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă prin filialele județene.

Cursurile cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: agent de securitate – 185 persoane; ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie publică – 170 persoane; competenţe cheie – comunicare în limba română (competenţe de bază în matematică) – 120 persoane; operator introducere validare şi prelucrare date – 156 persoane; bucătar – 145 persoane; lucrător în comerţ – 133 persoane; frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist – 112 persoane.

Judeţele în care, în luna septembrie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Vrancea (224 persoane), Dolj (238 persoane), Dâmboviţa (140 persoane), Bucureşti (210 persoane), Mureş (131 persoane).

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea”’Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!