Dâmbovița, în top 10 național la numărul de cazuri de COVID-19 . Alte 60 cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Publicitate

Din nou număr alarmant de mare de cazuri noi de COVID-19, confirmate în Dâmbovița în  ultimele 24 de ore.

Cu cele 60 de noi îmbolnăviri, județul atinge cifra de 1113persoane confirmate cu COVID-19, de la debutul pandemiei până astăzi, 17 iulie.

Conform DSP Dâmbovița, situația în județ este:

Persoane vindecate, în total : 442

Persoane decedate de la debutul pandemiei: 37

Persoane confirmate care refuză internarea, în total: 98.

La nivelul județului Dâmbovița, polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, cât și pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranță publică.

Astfel, în ultimele 24 de ore, echipele de control au efectuat verificări la 172 de societăți comerciale, iar pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale.

Reprezentanții  ISU “Basarab I” Dâmbovița au efectuat 17 misiuni pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești/domiciliu, respectiv misiuni pentru decontaminarea tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 7 misiuni privind transportul persoanelor confirmate cu COVID-19 la unitățile spitalicești/domiciliu iar cei ai DSP Dâmbovița au executat misiuni de transport al probelor recoltate.

Având în vedere creșterea îngrijorătoare de cazuri pozitive, înregistrată la nivelul județului nostru, autoritățile recomandă cetățenilor să manifeste seriozitate și responsabilitate în ceea ce privește respectarea măsurilor de distanțare fizică și a celor de igienă sanitară, pentru a nu pune în pericol întreaga comunitate.

Atenție, forţele de ordine vor desfășura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesiza

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!