Dâmbovița, împărțită în două coduri de ploi abundente: galben și portocaliu

Publicitate

Meteorologii nu au vești prea bune pentru ziua de 27 iunie. În Dâmbovița și județele limitrofe intră în vigoare un cod galben de cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică, valabil în intervalul 27 iunie, ora 03 – 27 iunie ora 23.

Meteorologii spun că, începând din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (26/27 iunie), aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul și estul Transilvaniei cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Din dimineața zilei de 27 iunie, ora 09 până pe 27 iunie ora 23, ploile abundente cuprind și zona de munte a județului, unde intră în vigoare un cod portocaliu.

În județele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Bacău și Brașov va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

(sursa: Administrația Națională de Meteorologie)

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!