Dâmbovița: Femeie de 90 de ani, intoxicată cu fum după ce locuința i-a fost cuprinsă de flăcări

Publicitate

O femeie de 90 de ani, din Văleni-Dâmbovița, a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu fum, în urma unui incendiu care i-a cuprins locuința, noaptea trecută. Victima era conștientă când a fost descoperită de pompierii Gărzii Voinești.

Din cercetările efectuate se pare că incendiul a fost provocat de jarul căzut din soba cu acumulare de căldură, care a aprins materiale textile din apropiere.

A ars acoperișul casei pe o suprafață de cca. 80mp și mai multe materiale combustibile.

“Puțin după miezul nopții, în jurul orei 01:00, echipaje de pompieri de la Garda Voinești au intervenit in comuna Văleni Dâmbovița, pe strada Dițești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o construcție de locuit.

La fața locului au fost mobilizate 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Ajunse la locul evenimentului echipajele de intervenție au găsit incendiul manifestându-se cu flacără, generalizat, la nivelul acoperișului și o cameră din interior.

Totodată, paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale unei femei de 90 de ani care a fost intoxicată cu fum, ulterior aceasta fiind transportată la spital, conștientă”, se arată într-un comunicat ISU Dâmbovița.

RECOMANDĂRI

În vederea protejării vieții și bunurilor materiale de efectele distructive ale incendiilor, recomandăm cetățenilor să acorde mai multă atenţie asupra respectării măsurilor de prevenire și apărare împotriva incendiilor specifice sezonului rece, și anume:

– evitați supraîncălzirea sobelor, deoarece prin căldura radiată acestea pot aprinde obiectele din jur;

– depozitați jarul și cenușa numai în gropi special amenajate;

– amplasați lemnele și hainele la o distanță de minim 1 m față de sobele metalice, respectiv 50 cm față de cele din teracotă;

– supravegheați permanent focul;

– nu aprindeți focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile;

– izolați coșurile de fum față de elementele combustibile ale planșeelor prin îngroșarea zidăriei de cărămidă a acestuia cu 25 cm. În spațiul dintre coș și planșeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile;

– evitați introducerea, în coșuri și burlane, a elementelor combustibile ale acoperișului sau planșeului;

– verificați și curățați periodic coșurile de evacuare a fumului de funingine.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!