Dâmbovița, în fața celui mai mare proiect pe fonduri europene. Cine a cerut tranșant nerepetarea greșelilor trecutului

Publicitate

În urmă cu câteva zile, a fost semnat contractul de asistență tehnică aferent Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în Dâmbovița, derulat prin POIM.

Ieri, la sediul Consiliului Județean, a avut loc o prezentare atât a contractului, cât și a proiectului mare. Proiectul, în valoare de peste 220 milioane euro, urmărește realizarea de investiții pentru sistemele de apă și apă uzată, care fac parte din aria de operare a Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița, în peste 50 de UAT-uri (primării).

Senatorul Adrian Țuțuianu a declarat tranșant: ”Avem în fața noastră cel mai mare proiect pe fonduri europene la nivelul județului: peste 222 milioane euro (!!!), fără TVA. Sunt 51 de localități din județ care vor beneficia de investiții în rețele de apă și canalizare. Avem experiența proiectului similar de extindere a infrastructurii de apă și apă uzată pe care l-am derulat prin POS Mediu. O experiență cu multe, prea multe neajunsuri, dificultăți. Și un mesaj puternic pe care îl transmit este că nu mai vreau să repetăm greșelile de atunci: corecții financiare pe modul în care au fost făcute achizițiile publice (în anii 2009 – 2010), soluțiile tehnice adoptate, unele inadecvate, unele lucrări de proastă calitate etc. Acum avem și timp mai puțin de implementare, și mai multe localități, dar și o valoare aproape dublă a finanțării. Trebuie să fim foarte atenți și serioși! Lucrurile vor merge bine dacă fiecare își face treaba”, este semnalul fostului președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!