Dâmbovița: Duminică va fi târnosită biserica cu hramul „Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil” și „Sfinții Români” din comuna Bezdead

Publicitate

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon va săvârși duminică, 24 septembrie 2023, slujba de târnosire a bisericii Parohiei Costișata, cu hramurile „Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil” și „Sfinții Români”, din satul Costișata, comuna Bezdead, județul Dâmbovița.

Sfântul locaș, ridicat la inițiativa Mitropolitului Nifon, între anii 2005-2023, este realizat în formă de cruce, cu o turlă principală deasupra naosului. Pentru construirea lui au fost utilizate fonduri din partea Arhiepiscopiei Târgoviștei, Consiliului Local al comunei Bezdead, Consiliului Județean Dâmbovița, precum și enoriașilor parohiei, cu implicarea membrilor Consiliului Parohial.

Invităm credincioșii să participe la acest eveniment duhovnicesc, începând cu ora 8.00. Cei care vor dori, se vor putea închina și intra în Sfântul Altar, până seara târziu.

Jandarmii vor asigura ordinea publică pe durata slujbei religioase 

Jandarmi dâmbovițeni vor asigura duminică, începând cu ora 07:00, măsurile de ordine publică pe timpul slujbei religioase oficiate cu ocazia târnosirii bisericii Parohiei Costișata, cu hramurile „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Misiunea jandarmilor este de a asigura protecția tuturor participanților, precum și desfășurarea manifestării religioase în condiții de siguranță.

Având în vedere faptul că odată cu sfințirea bisericii este permis accesul femeilor în Sfântul Altar, Jandarmeria Dâmbovița recomandă celor care vor participa la slujba religioasă să manifeste calm, înţelegere, să dea dovadă de un comportament civilizat şi să aştepte cu răbdare intrarea în biserică, fără a produce dezordine.

Totodată, participanții la manifestarea religioasă sunt sfătuiți:
– să respecte indicaţiile jandarmilor și măsurile stabilite de organizator;
– să solicite, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor aflați în
misiune.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!