Dâmbovița: Drumul Județean 714 – Sanatoriu Moroeni – Padina – Peștera va fi modernizat în totalitate! La ce sumă se ridică valoarea importantului proiect

Publicitate

Veste excelentă cu privire la dezvoltarea infrastructurii în zona montană a județului Dâmbovița! Drumul Județean 714 care face legătura între DN 71 – Sanatoriu Moroeni și Stațiunea turistică de interes național Padina – Peștera va fi asfaltat în totalitate, în următorii doi-trei ani.

În acest moment a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriu Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. În acest proiect important se prevede construirea unui drum nou, care să facă legătura între Drumul Național 71 și Drumul Județean 714, a unui pod nou peste Râul Ialomicioara, dar și modernizarea tronsonului de 19 km Glod- Sanatoriu Moroeni- Bolboci- Padina- Peștera.

Importanta veste a fost oferită, în cursul serii de miercuri, chiar de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

„A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriu Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera.

Avem în vedere construirea unui drum nou cu o lungime de 3,7 km, care să lege DN71 de DJ714, dar și modernizarea traseului Glod- Sanatoriu Moroeni- Bolboci-Padina- Peștera. Acest tronson are o lungime de 19,11 km.

Lucrările sunt de anvergură datorită lungimii drumului, 22,8 km – drum nou și modernizare drum vechi, dar și a faptului că vom construi un pod nou pentru Râul Ialomicioara!

Foarte important!

Datorită acestui pod și drumului nou cei care vor urca în platoul montan nu vor mai trece prin satul Glod.

Valoarea estimată a proiectului se ridică la peste 326.000.000 de lei, TVA inclus.

Drumul județean DJ714 va asigura legătură cu Stațiunea Turistică de Interes Național Padina- Peștera și, la fel de bine de precizat, va avea impact uriaș asupra dezvoltării turismului în toată zona montană dâmbovițeană”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

 

 

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!