Dâmbovița: Doar patru unități de învățământ dintr-un total de 505 se mai regăsesc în scenariul roșu

Publicitate

Doar patru unități de învățământ din cele 505 existente în județul Dâmbovița se mai află în scenariul roșu, după prima săptămână de școală, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean. Conform sursei citate, în aceste unități școlare, cursurile se desfășoară cu participarea fizică a tuturor preșcolarilor/elevilor din învățământul primar și cu participarea în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Cele patru unități de învățământ se regăsesc în comuna Văleni Dâmbovița, singura localitate dâmbovițeană care se mai află în scenariul roșu, cu o rată de infectare de 5,38 de cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Cele patru unități școlare din localitatea de pe Valea Dâmboviței sunt: Școala Gimnazială “Iosif Gabrea”, Grădinița cu Program Normal Mesteacăn, Școala Primară Mesteacăn și Grădinița cu Program Normal Văleni Dâmbovița.

Alte 129 de unități de învățământ dâmbovițene se află în scenariul galben, cu participarea fizică a tuturor preșcolarilor/elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a-VIII-a, a-XII-a, a-XIII și a celor din anii terminali din învățământul profesional/postliceal, precum și participarea în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

În schimb, alte 372 de unități școlare dâmbovițene funcționează în scenariul verde, cu participare fizică a tuturor preșcolarilor/elevilor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!