DÂMBOVIȚA | Despre apa albastră din râul Ialomița: “Pozele sunt trucate, photoshopate. Dacă nu e falsificată poza, înseamnă că ei au aruncat un sac de substanţă în apă”

Publicitate

În ultimele zile, în mediul online au circulat poze făcute pe râul Ialomița, cu apa de un albastru intens. Apar ar fi ajuns să se coloreze în urma unei devărsări, însă autoritățile spun că apa se prezintă în indicatori normali și că nu este contaminată. Mai mult, Dănuţ Bâzgu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmboviţa, a spus că pozele sunt trucate și că cei care le-au distribuit trebuie trași la răspundere.

“Pozele sunt trucate, fotoshophate. Am luat la picior toată zona aceea. Ne-au ieşit probele. Nu sunt depăşiri de indicatori ale acestui compus. În aceste condiţii, organele ar trebui să îi strângă cu uşa pe cei care au distribuit şi care au fost salariaţi ai firmei aceleia. Nu îşi pot bate joc de nişte salariaţi, că am stat trei zile după fundul lor. Dacă nu e falsificată poza, înseamnă că ei au aruncat un sac de substanţă în apă. Nouă ne-a ieşit o valoare de 438 faţă de 600 în dreptul ţevii şi de 28 în albia râului. Conducta de evacuarea de ape tehnologice, epurate vine de la firmă pentru că au voie să deverseze”, a declarat acesta, potrivit adevarul.ro.

Din câte se pare, dintr-o conductă, care ar proveni de la o fabrică din zonă, se scurge în râul Ialomiţa o substanţă albastră ultramarin, care ar fi colorat apa râului, spun localnicii.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!